Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@20:43:22 GMT

چرا «کتاب‌باز» در ایستگاه ششم متوقف شد؟

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۳۹۴۴۹

چرا «کتاب‌باز» در ایستگاه ششم متوقف شد؟

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، کتاب به عنوان یک رسانه قدیمی و صمیمی همدم لحظات تنهایی آدم‌هاست. فناوری‌های ارتباطی در روزگار جدید گاه با کتاب رفاقت کرده و گاه رقیبش شده‌اند. تلفن‌های همراه با دنیایی از عکس و فیلم و خبر گاه جای کتاب را تا اندازه‌ای تنگ کرده‌اند و گاه در معرفی و و مطرح شدن بیشتر آن به کمکش آمده‌اند و همین دستگاه‌های کوچک توانسته‌اند به بازار کتاب‌های صوتی و الکترونیک رونق دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تلویزیون نیز چنین رابطه‌ای با کتاب داشته است. از یک طرف با برنامه‌ای سرگرم کننده‌ جایگزین کتاب شده و از طرف دیگر با برنامه‌های فرهنگی مردم را به کتابخوانی تشویق کرده است. در حال حاضر چراغ مطالعه، برگ اول و بی چارچوب جزو برنامه‌های کتاب محور تلویزیون هستند. فعلا از فصل جدید کتاب باز خبری نیست؛ در حالی که در چند سال گذشته در نیمه دوم سال شاهد پخش این برنامه موفق بودیم.

چراغ مطالعه شامل گفت‌وگوهایی با نویسندگان کتاب‌های حوزه علوم انسانی است و به نقد و ارزیابی کتاب‌های این حوزه و نیز فضای کلی کتاب‌های تالیفی علوم انسانی در ایران می‌پردازد. این برنامه شنبه ها ساعت ۲۱ پخش و یکشنبه ها ۵ صبح و ۱۷ عصر بازپخش می شود.

برگ اول برنامه‌ جدید شبکه آی‌فیلم است که در هر قسمت از آن بازیگران و چهره‌های فرهنگی‌ هنری به معرفی یک کتاب و خواندن قسمت‌هایی از آن کتاب‌ می‌پردازند.

بی چارچوب عنوان مجله فرهنگی هنری شبکه چهار است که شنبه‌شب‌ها اخبار فرهنگی و هنری هفته گذشته را مرور می‌کند. این برنامه یکی از بخش‌هایش را به معرفی کتاب اختصاص داده است.

کتاب باز که به نظر می‌رسد در ایستگاه ششم متوقف شده، ویژگی متمایزکننده‌ای نسبت به همه این برنامه‌ها داشت. سروش صحت با برنامه‌اش توانست بخشی از مخاطبان عام را با دنیای کتابخوانی آشتی دهد. او به سراغ مباحث کاربردی کتاب‌ها رفت و به بینندگان یادآوری کرد خواندن یار مهربان برای همه اقشار جامعه می‌تواند مفید باشد. مهمان‌هایی که به کتاب باز دعوت می‌شدند، چهره‌هایی از حوزه‌های مختلف بودند و الزاما مختصات اندیشمندانه‌ای نداشتند.

عادل فردوسی‌پور، پژمان جمشیدی، مهران مدیری، الهام پاوه نژاد، گوهر خیراندیش و رامبد جوان از جمله افرادی بودند که روی صندلی کتاب باز نشستند و از خواندنی‌های مورد علاقه‌شان گفتند. آنها به واسطه اعتمادی که به سروش صحت داشتند، حضور در برنامه را می‌پذیرفتند. این رفاقت و اعتماد متقابل جوی دوستانه را ایجاد می‌کرد که موجب می‌شد مهمان‌ها خود واقعی‌شان را نشان دهند.

کتاب باز پنج فصل را پشت سر گذاشت و در سال جاری فقط چند ویژه برنامه برای ماه رمضان داشت.  معمولا در نیمه دوم سال سر و کله کتاب باز پیدا می‌شد و از خواندنی‌های دوست داشتنی می‌گفت. اما امسال در حالی که داریم پاییز را پشت سر می‌گذاریم خبری از کتاب باز نیست.  آن طور که پیداست فعلا گروه تولید برنامه‌ای برای ساخت فصل جدید ندارند. 

این برنامه چهره‌ای جدید به نام مجتبی شکوری را به بینندگان معرفی کرد که مباحث روانشناختی‌اش دلنشین بود. بخش‌هایی از حرف‌های شکوری درباره احساسات انسان‌ها در فضای مجازی با اقبال زیاد مواجه و بارها و بارها دیده و شنیده شد.

سروش صحت مجری برنامه کتاب‌باز در سال ۱۳۹۸ با انتخاب ستاد پاسداشت زبان و ادب فارسی معاونت سیما در سازمان صداوسیما جزو مجریان منتخب این حوزه در بازه زمانی تابستان شناخته و از وی تقدیر شد.

بسیاری برنامه‌های سیما در فصل‌های بعدی دچار افت کیفی می‌شوند، اما کتاب باز هر چه  جلو رفت پخته‌تر شد و شکل و شمایل بهتری پیدا کرد. شبکه نسیم با استمرار کتاب‌باز می‌تواند بار دیگر نشاط و سرگرمی را به دوستداران کتاب هدیه دهد.

برچسب‌ها پژمان جمشیدی عادل فردوسی پور سروش صحت کتاب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پژمان جمشیدی عادل فردوسی پور سروش صحت پژمان جمشیدی عادل فردوسی پور سروش صحت کتاب برنامه ها سروش صحت کتاب باز کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۳۹۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه ای به گستره صدا

به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی معاونت صدا، «کتاب» به مثابه رسانه این روزها با گسترش رسانه‌های متنوع هنوز در قید حیاتی مبارک است و گرچه در قالب دیجیتال هم به بازار عرضه می‌شود یا با رسانه‌های دیگر همچون رادیو و تلویزیون بده‌بستان‌ دارد اما برای بسیاری همچنان نخستین انتخاب در رفاقت است. در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب، شبکه های رادیویی با برپایی غرفه های رادیویی در مصلای امام خمینی (ره) سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی كتاب را به صورت زنده پوشش می دهند. علاوه بر این شبکه ها با طراحی برنامه های جدید و در قالب برنامه های روتین به معرفی كتاب، گفت وگو با ناشران، نخبگان و نویسندگان و... می پردازند.

رادیو ایران؛ گفتگو با ناشران برتر   

برنامه «باغ هنر» شبکه رادیویی ایران از ابتدا تا پایان سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی كتاب ساعت 16 از مصلای بزرگ تهران، محل برگزاری نمایشگاه كتاب، ضمن انعكاس رویدادهای مهم نمایشگاه با ناشران برتر و نویسندگان شاخص گفت و گو و از آنتن رادیو ایران تقدیم مخاطبان می شود. «ایران امروز» ،« ایرانشهر» و «تالار آیینه» نیز به نمایشگاه کتاب می پردازند.

رادیو جوان؛ چه خبر از کافه رادیو

برنامه کافه رادیو رادیو جوان از محل نمایشگاه کتاب پخش می‌شود. این برنامه رادیویی، ناشران و نویسندگان جوان را معرفی کرده و در بخش‌های دیگر، اخبار جدید نمایشگاه را پوشش می‌دهد. همچنین، برنامه کافه رادیو، با صدای هنرمندان، مردم را به خرید و مطالعه کتاب دعوت می‌کند تا سرانه مطالعه کشور را افزایش دهد و در بخش دیگر، کتاب های مطرح را معرفی خواهد کرد. 

رادیو فرهنگ؛ میزبان نویسندگان برجسته

شبکه رادیویی فرهنگ برنامه کتاب فرهنگ را با حضور نویسندگان و ناشران برجسته ساعت 17 تا 18 از گروه تاریخ و اندیشه  تقدیم مخاطبان می کند. گفتگوی گزارشگران با غرفه داران، شرکت‌کنندگان و بازدیدکنندگان از نمایشگاه و شنیدن دغدغه‌های آنها بخشی از این برنامه است. 

برنامه سرزمین من به طور زنده با بخش های گزارش، گفت وگو و اطلاع رسانی رویدادهای مربوط به نمایشگاه کتاب، ساعت ۱۳ تا ۱۴ از محل برگزاری نمایشگاه کتاب روی آنتن می رود.

برنامه  ققنوس با معرفی کتاب در گفت وگو با ناشران و نویسندگان حوزه ادب و هنر ساعت ۱۵ روی آنتن رادیو فرهنگ می رود و برنامه "صبح به وقت فرهنگ" در قالب گزارش اطلاع رسانی ساعت6 و 30 دقیقه پخش می شود.

رادیو تهران؛ اجرای نمایش عروسکی

برنامه «کتاب خوار» کاری از گروه فرهنگ و جامعه شبکه رادیویی تهران است که از نمایشگاه کتاب از ساعت 16 تا 17 به صورت زنده تقدیم مخاطبان می شود. هدف از برنامه کتاب خوار ترویج کتاب و کتابخوانی و کمک به مخاطبان برای انتخاب بهترین کتاب هاست. با توجه به محیطی بودن برنامه سعی شده از المان هایی استفاده شود که مخاطب یک نمایش عروسکی را هم در نمایشگاه ببیند. رضا صفری عروسک گردانی و صداپیشگی را به عهده دارد. 

رادیو اقتصاد؛ گذر بازار

رادیو اقتصاد در مجله رادیویی «گذر بازار» به برگزاری نمایشگاه کتاب می پردازد. بازار کتاب بخش 30 دقیقه ای از برنامه «گذر بازار» است که در قالب گزارش از نمایشگاه کتاب تهیه می شود. این برنامه صنعت نشر را از دیدگاه اقتصادی بررسی می کند. جایگاه نشر در صنعت رسانه، تهدیدها و فرصت های نشر در عصر همگرایی رسانه ها، چالش های تامین مواد اولیه، حقوق مالکیت فکری و کانال های توزیع از جمله مباحثی است که در گفت‌وگو با ناشران، فعالان فرهنگی و اقتصادی در این حوزه مطرح می شود.فناوری های جدید بکار گرفته شده در زنجیره ارزش کتاب، توجه ناشران و خریداران کتاب به مباحث پایداری به خصوص محیط زیستی و معرفی کتاب در حوزه اقتصاد، تجارت و مدیریت از دیگر بخش های این گزارش خواهد بود.

رادیو معارف؛ همراه با عصر جوانی

عصر جوانی نام برنامه‌ رادیو معارف است که از نمایشگاه کتاب به صورت زنده به روی آنتن رادیو معارف می رود. این برنامه با موضوع اهمیت مطالعه و کتابخوانی از ساعت ۱۷ تا ۱۸ از استودیوی ویژه معاونت صدا به سمع شنوندگان می رسد. از مهم ترین بخش های «عصر جوانی» می توان به معرفی و گپ و گفتی دوستانه با ناشران و نویسندگان جوان کشور نام برد.

رادیو سلامت؛ عشق کتاب 

شبکه رادیویی سلامت با ویژه برنامه«عشق کتاب» از نمایشگاه با مخاطبان همراه خواهد بود. این برنامه با هدف معرفی كتاب‌های حوزه های مختلف به ویژه سلامت، گفت وگو با نویسندگان، مترجمان، ناشران و اهل قلم پخش می‌شود. آیتم "پی رنگ" با بیان طرح و موضوع روز برنامه با توجه به نامگذاری روز روی آنتن می رود و آیتم "پندار" گفت وگوهای کارشناسان درباره تاثیر و بررسی مطالعه از ابعاد گوناگون است. از دیگر آیتم های این برنامه می توان به "شیرازه" اشاره کرد که در گفت وگو با نویسنده ها و مولفان حوزه سلامت تهیه می شود. آیتم "قصه گوهر"در حوزه واژه شناسی و تبارشناسی است. این برنامه شامل بخش های متنوع دیگری است.

رادیو ورزش؛ سکوی دانش 

ویژه برنامه«سکوی دانش» رادیو ورزش ضمن خوانش عناوین مطبوعات ورزشی به صورت روزانه به معرفی کتاب‌های جدید در حوزه ورزش می پردازد. گفت وگو با ناشران و نویسنده‌های کتاب های ورزشی از دیگر بخش‌های این برنامه است.‌

آیتم ویژه برنامه سکوی دانش درباره سرانه مطالعه و کتابخوانی در کشور است که به صورت طنز به این موضوع پرداخته خواهد شد. رادیو ورزش برنامه سکوی دانش را از  از ساعت 14 تا 15 تقدیم مخاطبان می کند.

رادیو نمایش؛ استودیو هشت یار مهربان

رادیو نمایش در ایام نمایشگاه کتاب ویژه برنامه «استودیو هشت یار مهربان» را به روی آنتن می برد. این برنامه ساعت 18 و 15 دقیقه به صورت زنده در رادیو نمایش از محوطه نمایشگاه کتاب پخش می شود که در آن با نویسندگان و ناشران ارتباط حضوری و مستقیم برقرار شده و به اطلاع رسانی درباره نمایشگاه کتاب می پردازد.

رادیو پیام؛ آگاهی از آخرین رویدادها

ویژه برنامه نمایشگاه کتاب از رادیو پیام با آگاهی از آخرین رویدادهای نمایشگاه بین المللی کتاب، روزی یکبار به صورت شناور پخش می شود.

دیگر خبرها

  • تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم
  • کتابخانه‌ای به گستره صدا
  • کتابخانه ای به گستره صدا
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها فعال شوند
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها شوند
  • روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم
  • مرکز مطالعات عراق با ۱۰۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می آید
  • خبر‌های «پشت صحنه»، جمعه ۱۴ اردیبهشت
  • ایجاد «ایستگاه ورزش همگانی قائمیه» در مجموعه دفاع مقدس سمنان
  • انتخاب دو روستای اردبیل به عنوان روستای «دوستدار کتاب» در کشور